Oferta Swiąteczna

MENU WIGILIJNE 

Propozycja Menu 1

Na zimno

Karp faszerowany po żydowsku

Tradycyjny śledź w oleju

Ryba z warzywami po grecku

Sałatka śledziowa z ziemniakami i czerwoną cebulą

Tradycyjna sałatka jarzynowa

Jajka nadziewane musem warzywnym

Dodatki: Sos tatarski, sos chrzanowy

Pieczywo

Cena od osoby: 38 zł

Propozycja Menu 2

Na zimno

Karp w galarecie z warzywami cytryną

Delikatny pasztet z sandacza

Łosoś wędzony w roladce z musem chrzanowym

Tradycyjny śledź w oleju

Torcik śledziowy z burakami i jajkiem

Ryba z warzywami po grecku

Sałatka z tuńczyka i brokuł

Sałatka jarzynowa

Jajka nadziewane, w dwóch smakach: mus pieczarkowy i mus koperkowy

Dodatki: Sos tatarski, sos chrzanowy

Pieczywo

Na słodko

Sernik

Makowiec świąteczny

Cena od osoby: 49 zł

Propozycja Menu 3

Na zimno

Szczupak faszerowany z jajkiem i szpinakiem

Karp w roladce z bakaliami

Pasztet z sandacza na carpaccio z czerwonego buraka

Śledź w oliwie koperkowej z cebulą i jabłkiem

Śledź w sosie musztardowo-miodowym

Łosoś wędzony w roladce z musem jajecznym i chrzanem

Rozetki z pstrąga w galarecie

Jajka nadziewane: mus z ryb wędzonych, mus pieczarkowy

Sałatka jarzynowa 

Sałatka z tuńczyka i brokuł

Zielone sałaty z warzywami i dresingiem ziołowym

Dodatki: Sos tatarski, sos chrzanowy

Pieczywo

Na słodko

Sernik

Ciasto czekoladowe

Makowiec świąteczny

Cena od osoby: 57 zł

Propozycja Menu 4

Na ciepło

Barszcz czerwony z uszkami lub pasztecikiem

Na zimno

Karp faszerowany po żydowsku

Tradycyjny śledź w oleju

Ryba z warzywami po grecku

Sałatka śledziowa z ziemniakami i czerwoną cebulą

Tradycyjna sałatka jarzynowa

Jajka nadziewane musem warzywnym

Dodatki: Sos tatarski, sos chrzanowy

Pieczywo

Na słodko

Makowiec świąteczny

Sernik z lukrem

Cena od osoby: 45 zł

Propozycja Menu 5

Na ciepło

Barszcz czerwony z uszkami lub pasztecikiem

Wigilijne pierogi z kapustą i grzybami

Na zimno

Karp w galarecie z warzywami cytryną

Delikatny pasztet z sandacza

Łosoś wędzony w roladce z musem chrzanowym

Tradycyjny śledź w oleju

Torcik śledziowy z burakami i jajkiem

Ryba z warzywami po grecku

Sałatka z tuńczyka i brokuł

Sałatka jarzynowa

Jajka nadziewane, w dwóch smakach: mus pieczarkowy i mus koperkowy

Dodatki: Sos tatarski, sos chrzanowy

Pieczywo

Na słodko

Rolada makowa z lukrem

Ciasto czekoladowe

Sernik

Cena od osoby: 58 zł

Propozycja Menu 6

Na ciepło

Barszczyk czerwony z uszkami

Ryba zapiekana z warzywami

Pierogi z kapustą i grzybami

Kapusta z grzybami

Ziemniaki opiekane w ziołach

Na zimno

Szczupak faszerowany z jajkiem i szpinakiem

Karp w roladce z bakaliami

Pasztet z sandacza na carpaccio z czerwonego buraka

Śledź w oliwie koperkowej z cebulą i jabłkiem

Śledź w sosie musztardowo-miodowym

Pikantne roladki śledziowe z rodzynkami w sosie pomidorowym

Łosoś wędzony w roladce z musem jajecznym i chrzanem

Rozetki z pstrąga w galarecie

Jajka nadziewane: mus z ryb wędzonych, mus pieczarkowy

Sałatka jarzynowa 

Sałatka z tuńczyka i brokuł

Zielone sałaty z warzywami i dresingiem ziołowym

Dodatki: Sos tatarski, sos chrzanowy

Pieczywo

Na słodko

Sernik z bakaliami

Ciasto czekoladowe

Rolada makowa

Cena od osoby: 82 zł

Propozycja Menu 7

Bufet ciepły

Zupa grzybowa pachnąca z łazankami

Barszczyk czerwony z pasztecikiem

Pierogi z kapustą i grzybami leśnymi

Kotleciki z sandacza w sosie migdałowym

Polędwiczki wieprzowe w sosie kurkowym

Kapusta z grzybami

Bukiet warzyw gotowanych

Ziemniaki opiekane

Ryż kolorowy

Bufet zimny

Szczupak na postumencie z koroną roladek rybnych

Karp faszerowany po polsku pieczony w cieście kruchym

Różyczki z łososia marynowanego w jałowcu

Jajka koperkowe z czerwonym kawiorem

Tradycyjny schab po warszawsku z musem chrzanowym

Kaczka w roladzie z bakaliami i natką pietruszki

Śledź w glazurze miodowej z pomidorami

Śledź w sałatce z ziemniakami i czerwoną cebulą

Voulevanty nadziewane musem z ryb wędzonych

Brokułowa sałatka z tuńczykiem i czerwoną papryką

Wytrawny koktajl z krewetek aromatyzowany świeżą kolendrą

Carpaccio z buraków z kozim serem i rukolą

Bukiet sałat mieszanych z sosami smakowymi

Sosy: remoulade, tatarski, chrzanowy

Pieczywo mieszane

Masło ziołowe/zwykłe

Bufet słodkości

Sernik krakowski

Rolada makowa z lukrem

Ciasto czekoladowe z wiśniami

Miodownik

Owoce filetowane

Cena od osoby: 98 zł